FLEXIBILITET OCH SERVICEVILJA SATAB ÄR DEN KUNDVÄNLIGA BYGGENTREPRENÖREN

Byggentreprenad är själva grunden i verksamheten. Tillsammans med byggservice och fastighetsskötsel har SATAB resurser att klara av de mest skiftande uppgifter. Företagets uppdragsgivare återfinns i huvudsak inom kommun, landsting och fastighetsbolag.

Det är Fredrik ”Figge” Andersson som leder arbetet inom avdelningen för byggentreprenad. Till sin hjälp har han ett 30-tal medarbetare, med såväl egen personal som underentreprenörer. Det är mycket att hålla reda på och extra intensivt under sommaren då mycket ska färdigställas.

– Vi har bland annat kontrakt med allmännyttan i Södertälje och det blir många uppdrag för skolor, dagis och äldreomsorgen, berättar Figge. Mestadels ROT-jobb där arbeten på dagis och skolor står för en stor del av omsättningen.

Flexibilitet och servicevilja

Affärsidén handlar om att utföra allt som kunderna vill ha hjälp med. Allt från det minsta till större totalentreprenader i storleksordningen 15 miljoner. Det kan handla om allt från renoveringar och verksamhetsanpassningar till konvertering av värmesystem och nybyggnationer.

– Vi har blivit kända genom vår flexibilitet och servicevilja. Det ska vara enkelt att samarbeta med oss. Och vi lämnar aldrig ett uppdrag förrän kunden är helt nöjd. Tala bara om för oss vad ni vill ha gjort så projekterar och utför vi jobbet på bästa sätt.

Företagets styrka handlar mycket om förmågan att hålla ihop jobben. Med personal inom de flesta yrkeskategorier löper jobben på, vilket minimerar ställtider.

Effektivitet i arbetet

Arbetsgänget består av samarbetsvilliga och välutbildade yrkesmän med tummen på rätt ställe. Nyfikna och hungriga tjugoåringar blandas med erfarna hantverkare upp till de sextio. De flesta är mellan trettio och fyrtio år, hela och fräscha samtidigt som de har lärt sig jobbet och alla knep.

– Här på SATAB arbetar vi alltid med kundens bästa framför ögonen. Samtidigt har vi fokus på vad som är kostnadseffektivt. Och klarar vi ett jobb under budget så får kunden pengarna tillbaka. Så jobbar vi alltid.

– Det är roligast och fungerar bäst då kunden och de verksamhetsansvariga är med i projekteringen. När alla är delaktiga löper jobben smidigt utan störningar. Det skapar en bra förutsättning till ett suveränt slutresultat, avslutar Figge.