Lotta Enjebo t. v. uppskattar samarbetet med Annelie Jademark på SATAB.

KREATIVA LÖSNINGAR TILL ETT PERSONLIGT KÖK

I maj 2009 flyttade Lotta Enjebo in i sin vindvåning, som ligger i nedre delen av grusåsen, efter att ha rivit ut och byggt om hela lägenheten. Resultatet är en fantastiskt charmig lägenhet med många vinklar och spännande lösningar, där köket utformades i samråd med SATAB.

Det goda resultatet av ombyggnaden förklaras av att Lotta Enjebo driver ett eget företag, CE Consulting, där hon jobbar med inredning av hem, kontor, butiker, salonger och caféer. Dessutom driver hon vandrarhemmet Täljegården i Södertälje. – Det är en äldre fastighet från 1906 där lägenheten är på 64 kvadratmeter med 110 kvadrat golvyta, vilket gav både utmaningar och möjligheter, berättar Lotta. En utmaning var att få till ett bra och fungerande kök på en liten yta. Där fick jag välbehövlig hjälp på vägen av SATAB. Lotta hade redan bra erfarenhet av SATAB och företagets köksavdelning. När hon renoverade köket på vandrarhemmet var Annelie Jademark från SATAB med och ritade i projektet. Ambitionen var att gästerna skulle känna sig som hemma i sitt eget kök, vilket lyckades till hundra procent enligt Lotta.

Öppenhet med skön känsla

Utmaningen i vindslägenheten var att få till så mycket som möjligt av det lilla köket utan att det blev för mycket skåp och luckor. Det handlade mer om att bygga in känsla med en del öppna lösningar. – Jag fick bra idéer när jag gick runt i köksutställningen hos SATAB. Sedan bollade vi ihop det och Annelie tog fram en ritning. Resultatet är jag riktigt nöjd med. Vi har fått plats med så mycket det går i en öppen planlösning. Nu har jag ett fungerande kök med personlig prägel. – Nu använder jag SATAB så fort jag har ett köksuppdrag för en kund, det finns ingen anledning att gå någon annanstans. De ligger bra i pris och har även badrum i programmet. Dessutom kan jag få all den hantverkshjälp som kan behövas, säger en nöjd Lotta.